Кадър България Он ЕърМедицинските сестри отново излязоха на улицата след две

...
Кадър България Он ЕърМедицинските сестри отново излязоха на улицата след две
Коментари Харесай

Две години по-късно медицинските сестри отново излязоха на протест

Кадър " България Он Еър "

Медицинските сестри още веднъж излязоха на улицата след две години, с цел да насочат своите претенции към държавното управление. Недоволните бяха пред Министерството на здравеопазването. Причината е, че съгласно тях  ръководещи те не са изпълнили  обещания та си.

Точно преди две години, когато стартира проведеното неодобрение, беше казано, че медицинските сестри ще получават заплата от най-малко 950 лв.. Оказва се, че това е останало единствено на думи, тъй като на разнообразни места в страната това месечно заплащане не е било достигнато, информира .

" Честно да ви кажа към този момент недоумявам от цинизма на Здравното министерство и от  ръководещи те в страната, защото за две години митинги нищо от нашите условия на труд и заплащане не се е трансформирало, но безусловно нищо ", сподели уредникът на протеста  Мая Илиева .

Протестиращите упорстват и за отпадане на комерсиалния модел в държавното опазване на здравето.

" Болниците да не са търговски сдружения, в тези наши претенции са и обезпечена стартова заплата за съсловието, която да бъде в размер на най-малко две минимални работни заплати ", добави Димитрия Димитрова от Управителния съвет на синдиката на българските медицински експерти, написа dunavmost.com.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР